Velden zijn niet correct ingevuld

Hoe werkt H2OOSTRA BioCleaner™?

Is uw drinkwatersysteem echt zo schoon als u denkt?

Nee! Om te begrijpen waarom dat zo is, moet u eerst de ware oorzaak kennen van de vorming van kolonies van bacteriën, (een industrieel geheim over) een vieze, slijmerige substantie die zich onzichtbaar verschuilt op oppervlakken en in leidingen van uw drinkwatersysteem en wordt aangeduid met biofilm!

Wat is een biofilm?

Een biofilm is een kleverige, slijmachtige substantie die door bacteriën wordt gevormd als beschermlaag, als voedingsbodem en als broedplaats. De bacteriën komen op veel verschillende manieren in het water. Op zoek naar een veilige haven creëren bacteriën een slijm waarmee ze op elk vochtig oppervlak blijven kleven. In uw drinkwatersysteem kunnen dat de wanden, filters, waterbakken, sproeiers, en de meest favoriete plek, de leidingen zijn. Als de bacteriën eenmaal “zijn gevestigd” zijn ze in staat om heel snel kolonies te vormen. De biofilm heeft als taak om de bacteriën er binnenin te beschermen en dat lukt uitstekend. De biofilm is daarin zelfs zo goed dat conventionele ontsmettingsmiddelen zoals chloor en broom de biofilm nagenoeg niet kunnen penetreren. Zelfs grote hoeveelheden ervan zijn alleen in staat om de bacteriën in de buitenste laag van de biofilm te doden waardoor de dieper gelegen bacteriën ongedeerd blijven en zich kunnen blijven vermenigvuldigen!

De oplossing heet H2OOSTRA!

Slechts één eenvoudige wekelijkse behandeling met onze gepatenteerde milieuvriendelijke formule pakt het probleem bij de wortel aan. 
De slijmlaag wordt losgeweekt van de oppervlak en vervolgens weggespoeld met water. Bovendien kan deze zich niet opnieuw vormen.
Het resultaat is een spectaculaire vermindering van bacteriën in het water waarvoor nog slechts een minimale hoeveelheid ontsmettingsmiddel nodig is.

Zelfs kalk is niet opgewassen tegen de kracht van H2OOSTRA!

Alstublieft!

De perfecte alles-in-één-oplossing: veilig, schoon, kristalhelder water dat het milieu, mens, dier, plant en uw drinkwatersysteem beschermt!

 

De werking in beeld

Benieuwd hoe de werking van H2OOSTRA er in het echt uitziet? Hieronder hebben we het proces voor u in beeld gebracht.

1. Het probleem: Biofilm.
 

het probleem

Vervuilde waterleidingen ontstaan door ijzer, mangaan, zuren, medicijnresten, antibiotica, eiwitten, vetten, hoge temperatuur, ontsmettingsmiddelen en stilstaand water. Dit noemen we biofilm, een onzichtbare glibberige substantie die zich hecht aan de wanden. Dit is de voeding en het broeinest voor bacteriën.

2. Behandeling met desinfectie heeft nauwelijks tot geen effect.

traditionele behandeling met chloor

Het gebruik van desinfectiemiddelen of chemicaliën veroorzaken sterk ruikend water en nare bijwerkingen op huid, ogen en ademhaling. Darmflora en zelfs uw waterleiding kan hierdoor beschadigd raken. Zelfs met een hoge dosering desinfectie is biofilm nauwelijks tot niet te verwijderen en geeft veel vervolgschade.

3. Inweken met H2OOSTRA.
 

inweken met h2oostra

Voeg H2OOSTRA toe aan uw drinkwatersysteem, nu kan het inweekproces beginnen. De dosering kan handmatig of d.m.v. een doseersysteem worden toegepast.

4. H2OOSTRA breekt de biofilm af. De bacteriën zijn nu kwetsbaar.

Biofilm afbreken

De gepatenteerde formule van H2OOSTRA pakt het probleem bij de wortel aan. Na de inweekperiode breekt H2OOSTRA de biofilm af. De bacteriën zijn nu kwetsbaar.

5. Bespaart 70 tot 80% op huidige desinfectiemiddelen.

Minimale desinfectie

We weten met z’n allen dat uw drinkwater ontsmet moet worden  om bacteriën te vernietigen maar moet dit ten koste gaan van de gezondheid en het milieu? Nu de biofilm geopend is kun je met een minimale dosering desinfectie de bacteriën afdoden. Je bespaart hiermee 70 tot 80% aan desinfectiemiddel.

6. De bacterie wordt afgevoerd via het leidingnetwerk.

Afvoeren bacterie via leidingnetwerk

Nu de bacteriën afgedood zijn worden ze via het water in het leidingnetwerk afgevoerd.

7. Naspoelen.

Eventueel spoelen

Het is belangrijk om de leidingen onder hoge druk goed na te spoelen.

8. Beschermlaag.

beschermen met h2oostra

De unieke gepatenteerde formule van H2OOSTRA zorgt ervoor dat er een beschermlaag gevormd wordt waardoor de biofilm niet meer kan hergroeien aan de wanden.

9. Preventief onderhoud.

Preventief onderhoud

Belangrijk! Onderhoud uw waterleidingnetwerk preventief door een minimale dosering H2OOSTRA te gebruiken. De beschermlaag die daardoor gevormd blijft zorgt ervoor dat de biofilm niet kan hergroeien en houdt uw waterleidingnetwerk schoon.

Bekijk de video

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 0522 44 11 80 of vul het contactformulier in.